Tegnap délután végig a konyhába tevékenykedtem. A fiúk otthon vannak így nekik kellett valami ebédet készíteni, s mivel én mást eszek ezért nekem is kellett valami ebédet készítsek a munkába.
Viszont olyan feszültség van/volt benne mivel jelentkeztem egy lassan induló főzős műsorba, hogy gyorsan egy kis édességet is össze kellett dobjak.
Ami nagyon egyszerű, és nagyon finom. Se liszt, se sütés nem kell hozzá.
Hozzávalók:
- 200 gramm legmagasabb kakaótartalmú csokoládé
- 250 ml tejszín (zsíros) Kiegészítés: bár én legközelebb kókusztejszínnel fogom kipróbálni
- 2 teáskanál őrölt kávé
- 1 csipet só
- 1-2 evőkanál kakaópor ami zsírszegény (nekem most nem volt otthon így karob porral helyettesítettem)
- 1-2 kiskanál xilit
- 1 evőkanál kókuszreszelék
- darált kesudió
Elkészítés:
Egy őzgerinc formát béleljünk ki zsírpapírral.
Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét. A tejszínt felmelegítjük, de ne forraljuk fel. Ha felmelegedett a tejszín akkor rakjuk bele a sót, a xilitet, a kávét, a kakaó vagy karob port, az 1 evőkanál kókuszreszeléket.
Ha szeretjük lehet belerakni egy kis citromlevet és vanília aromát is. De ez igazából el is hagyható.
Ezt jól alaposan elkeverjük, és mehet is bele az olvasztott csokoládé.
Jó alaposan összekeverjük, és a már előre kibélelt őzgerinc formába elsimítjuk. Egy kicsit megütögetjük, hogy a levegő kijöjjön belőle.
A tetejére darált kesudiót és kókuszreszeléket tesszük!
Ha ezzel mind kész vagyunk egy éjszakára mehet a hűtőbe. 🙂 Csak győzzük kivárni!
Másnap szeletekre vágjuk és fogyasztható is!
Jó étvágyat!




Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: