Bűntelen Élvezetek Ivett konyhájából

Cseresznyés finomság

Már pénteken kitaláltam, hogy valami cseresznyés finomságot fogok készíteni hétvégén.

Bár izgultam, hogy a megvásárolt cseresznye egy jelentős részét megettük s így, hogy lesz sütemény,  de szerencsére így is elég volt.

 

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 1 tojásfehérje
  • 6 evőkanál kókuszliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kis kanál szódabikarbóna
  • 500 gramm cseresznye
  • kókuszreszelék
  • 1 púpos evőkanál útifű maghéj
  • 5 kis kanál xilit
  • 1 doboz cocomas
  • 1 kupak vanília aroma
  • 1 kupak citromlé

 

Elkészítése:

A cseresznyét kimagozzuk, majd vízbe áztatjuk. Ezután a tojásokat mind a 8 darabot egy nagy tálba törjük, bele tesszük a 4 kis kanál xilitet, és egy robotgép segítségével kb. 10 perc alatt jó habosra verjük fel.

Ezután a felvert tojásokhoz adjuk a sütőport, a szódabikarbónát, és a 6 evőkanál kókuszlisztet. Ez után mehet bele a vanília aroma, illetve a citromlé, és az útifű maghéj. Ha elkevertük a masszát, mehet bele az egy doboz cocomas, csak így sűrűn.

A pite formát kivajazunk, és kilisztezzünk. Bele rakjuk a formába, és egyenletesen eloszlatjuk a tésztát.

Rárakjuk a cseresznyét, és megszórjuk kókuszreszelékkel.

unnamed

Ezután felverjük a tojásfehérjét, 1 kiskanál xilittel. S után a cseresznyére kenjük.

1

 

Ezután előmelegített sütőbe kb. 20-25 perc alatt készre sütjük!

 

Jó étvágyat!

 

2 4

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!