Ha hétvége akkor valami finomság készítése is porondon van.
Tegnap volt amúgy is a párom szülinapja, így illő is volt valami édességet készíteni.
Valami finomságot szerettem volna, ez egy nem kipróbált recept. Csak kigondoltam és megcsináltam. 🙂
Hozzávalók:
- 200 gramm kókuszliszt
- 100 gramm őrőlt mandula
- 3 kiskanál xilit
- 1 csomag update vaníliás cukor
- 4 tojás
- 1 citrom kicsavart leve
- 1 narancs kicsavart leve
- 1 kupak vaníliaaroma
- citrom reszelthéja (ezt úgy érzésre)
- 1 csipet szódabikarbóna
- félcsomag sütőpor
- 2 deci kókusztej
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk a 2 kiskanál xilitet. Ezután hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert kókuszliszters őrőlt mandulát a vanílás cukorral illetve hozzáadjuk a vaníliaaromát. Ezután hozzáadjuk az egy citrom és egy narancs kicsavart levét. Felverem a tojásfehérjét és a tésztához adom. Mivel már írtam, hogy a kókuszliszt sok folyadékot vesz fel, ezért még 2-3 deci kókusztejjel vagy kókusztejszínnel lágyítjuk a tésztát.
A tésztát egy kivajazott, lisztezett tortaformába tesszük.
Előmelegített sütőbe tűpróbáig sütjük. Nekem kb 1 óra volt.
A tészta nagyon omlós lesz! 🙂 Majdnem “idegesítően” omlós!
Mivel ez most találtam ki, lehet még beletenni a narancsnak a reszelt héját, csokidarabokat. (de szigorúan alakbarát változatott)
Én diabetikus csokoládé fagyival tálaltam.
Jó étvagyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: