Meggyes brownie

Szerintem életem legjobb brownie-ját  sikerült meg alkossam! 🙂

Hozzávalók:

Elkészítése:

A meggyet kiolvasztjuk, és egy turmixgép segítségével pépesítjük. A csokoládét összetörjük kicsi darabokra egy edénybe, hozzáadjuk a vajat, és a xilitet. Ezután vízgőz felett felolvasztjuk, és utána hagyjuk kihűlni. Amikor már langyos egyesével beleütjük a tojásokat, hozzászitáljuk a lisztet, és a kakaóport, majd fakanállal összekeverjük. Az így kapott masszához hozzákeverjük a már előzőleg összeturmixolt meggyet, és laza mozdulatokkal összekeverjük.

A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a meggyes masszát, és egyenletesen elsimítjuk. Egy kicsit ütögessük meg a tepsit az asztalhoz, hogy a levegő kijöjjön.

Előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben, 20-25 perc alatt készre sütjük!

Amikor lejárt a sütési idő, vegyük ki sütőből, hogy ne száradjon ki.

Jó tanács: ha szeretjük érdemes 1-2 evőkanál karobport is tehettünk bele.

Jó étvágyat!

Tovább a blogra »