Szerintem életem legjobb brownie-ját sikerült meg alkossam! 🙂
Hozzávalók:
- 25 dkg cukormentes étcsokoládé
- 20 dkg teavaj
- 10-15 dkg xilit
- 4 darab tojás
- 5 dkg kakaópor (de kb 3-4 evőkanál)
- 10 dkg liszt (én update lisztet használtam, de kókuszliszt is tökéletes lehet)
- 30 dkg meggy (én magozott, fagyasztottat használtam, mert nem volt kedvem bíbelődni a magozással)
- 1 deci kókusztej
Elkészítése:
A meggyet kiolvasztjuk, és egy turmixgép segítségével pépesítjük. A csokoládét összetörjük kicsi darabokra egy edénybe, hozzáadjuk a vajat, és a xilitet. Ezután vízgőz felett felolvasztjuk, és utána hagyjuk kihűlni. Amikor már langyos egyesével beleütjük a tojásokat, hozzászitáljuk a lisztet, és a kakaóport, majd fakanállal összekeverjük. Az így kapott masszához hozzákeverjük a már előzőleg összeturmixolt meggyet, és laza mozdulatokkal összekeverjük.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a meggyes masszát, és egyenletesen elsimítjuk. Egy kicsit ütögessük meg a tepsit az asztalhoz, hogy a levegő kijöjjön.
Előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben, 20-25 perc alatt készre sütjük!
Amikor lejárt a sütési idő, vegyük ki sütőből, hogy ne száradjon ki.
Jó tanács: ha szeretjük érdemes 1-2 evőkanál karobport is tehettünk bele.
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: