Bűntelen Élvezetek Ivett konyhájából

Meggyes brownie

Szerintem életem legjobb brownie-ját  sikerült meg alkossam! 🙂

 

Hozzávalók:

  • 25 dkg cukormentes étcsokoládé
  • 20 dkg teavaj
  • 10-15 dkg xilit
  • 4 darab tojás
  • 5 dkg kakaópor (de kb 3-4 evőkanál)
  • 10 dkg liszt (én update lisztet használtam, de kókuszliszt is tökéletes lehet)
  • 30 dkg meggy (én magozott, fagyasztottat használtam, mert nem volt kedvem bíbelődni a magozással)
  • 1 deci kókusztej

 

Elkészítése:

A meggyet kiolvasztjuk, és egy turmixgép segítségével pépesítjük. A csokoládét összetörjük kicsi darabokra egy edénybe, hozzáadjuk a vajat, és a xilitet. Ezután vízgőz felett felolvasztjuk, és utána hagyjuk kihűlni. Amikor már langyos egyesével beleütjük a tojásokat, hozzászitáljuk a lisztet, és a kakaóport, majd fakanállal összekeverjük. Az így kapott masszához hozzákeverjük a már előzőleg összeturmixolt meggyet, és laza mozdulatokkal összekeverjük.

A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a meggyes masszát, és egyenletesen elsimítjuk. Egy kicsit ütögessük meg a tepsit az asztalhoz, hogy a levegő kijöjjön.

Előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben, 20-25 perc alatt készre sütjük!

Amikor lejárt a sütési idő, vegyük ki sütőből, hogy ne száradjon ki.

 

Jó tanács: ha szeretjük érdemes 1-2 evőkanál karobport is tehettünk bele.

 

Jó étvágyat!

 

unnamed (3) unnamed (4)

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!