Ezer éve nem blogoltam, nem nagyon voltam toppon mostanában és igazából nagyon ihletem sem volt a főzés, sütésre!
Több mint valószínű alkotói váltságban szenvedtem, de szerencsére kijöttem belőle.
S hoztam is egy nagyon finom desszertet. 🙂
Hozzávalók:
- 1 doboz zsírszegény túró
- 1 doboz mascarpone
- 200-300 gramm erdei gyümölcs (én itt fagyasztotta használtam)
- 2 kupak citromlé
- 1 kupak vanília aroma
- 2 kis kanál xilit
Elkészítése:
Mielőtt elkezdenénk a fagyasztóba tegyük be a mascarpone-t.
Ezután vegyünk elő egy turmixgépet. Rakjuk bele a túrót, a citromlét, a vanília aromát, és a xilitet. S addig turmixoljuk még olyan állaga nem lesz mint a boltban kapható krémtúrónak. Utána vegyük elő a mélyhűtőből a mascarponét, azt is tegyük bele, és mehet tovább a turmixolás.
S mikor jó krémes mehet bele a gyümölcs, és teljesen krémesre turmixoljuk.
Utána kis tálkákba tesszük, és friss gyümölccsel vagy kiolvasztott fagyasztottal fogyasszuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: