Cseresznyés finomság

Már pénteken kitaláltam, hogy valami cseresznyés finomságot fogok készíteni hétvégén.

Bár izgultam, hogy a megvásárolt cseresznye egy jelentős részét megettük s így, hogy lesz sütemény,  de szerencsére így is elég volt.

Hozzávalók:

Elkészítése:

A cseresznyét kimagozzuk, majd vízbe áztatjuk. Ezután a tojásokat mind a 8 darabot egy nagy tálba törjük, bele tesszük a 4 kis kanál xilitet, és egy robotgép segítségével kb. 10 perc alatt jó habosra verjük fel.

Ezután a felvert tojásokhoz adjuk a sütőport, a szódabikarbónát, és a 6 evőkanál kókuszlisztet. Ez után mehet bele a vanília aroma, illetve a citromlé, és az útifű maghéj. Ha elkevertük a masszát, mehet bele az egy doboz cocomas, csak így sűrűn.

A pite formát kivajazunk, és kilisztezzünk. Bele rakjuk a formába, és egyenletesen eloszlatjuk a tésztát.

Rárakjuk a cseresznyét, és megszórjuk kókuszreszelékkel.

Ezután felverjük a tojásfehérjét, 1 kiskanál xilittel. S után a cseresznyére kenjük.

Ezután előmelegített sütőbe kb. 20-25 perc alatt készre sütjük!

Jó étvágyat!

Tovább a blogra »