Már pénteken kitaláltam, hogy valami cseresznyés finomságot fogok készíteni hétvégén.
Bár izgultam, hogy a megvásárolt cseresznye egy jelentős részét megettük s így, hogy lesz sütemény, de szerencsére így is elég volt.
Hozzávalók:
- 8 tojás
- 1 tojásfehérje
- 6 evőkanál kókuszliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 kis kanál szódabikarbóna
- 500 gramm cseresznye
- kókuszreszelék
- 1 púpos evőkanál útifű maghéj
- 5 kis kanál xilit
- 1 doboz cocomas
- 1 kupak vanília aroma
- 1 kupak citromlé
Elkészítése:
A cseresznyét kimagozzuk, majd vízbe áztatjuk. Ezután a tojásokat mind a 8 darabot egy nagy tálba törjük, bele tesszük a 4 kis kanál xilitet, és egy robotgép segítségével kb. 10 perc alatt jó habosra verjük fel.
Ezután a felvert tojásokhoz adjuk a sütőport, a szódabikarbónát, és a 6 evőkanál kókuszlisztet. Ez után mehet bele a vanília aroma, illetve a citromlé, és az útifű maghéj. Ha elkevertük a masszát, mehet bele az egy doboz cocomas, csak így sűrűn.
A pite formát kivajazunk, és kilisztezzünk. Bele rakjuk a formába, és egyenletesen eloszlatjuk a tésztát.
Rárakjuk a cseresznyét, és megszórjuk kókuszreszelékkel.
Ezután felverjük a tojásfehérjét, 1 kiskanál xilittel. S után a cseresznyére kenjük.
Ezután előmelegített sütőbe kb. 20-25 perc alatt készre sütjük!
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: