Szilvalekvárral-sajttal töltött csirke

Ezt az ételt egy volt nagyon kedves volt kolléganőm készítette egyszer el. S hmmm nagyon ízlett mikor megkóstoltam. Arra nem emlékszem, hogy Ő aszalt szilvával csinálta e vagy nem, de én hogy még finomabb legyen sajttal bolondítottam meg.

Hozzávalók:

Elkészítése:

A felső comb filét vagy a csirke mellet kicsit kiklopfoljuk, és megkenjük a szilvalekvárral utána jöhetnek rá a fűszerek. Ezután a megkent szeletekre rátesszük a sajtot, feltekerjük és utána baconbe csomagoljuk.

Egy tepsibe aljába halmozzuk a kockára vágott vöröshagymát, erre rátesszük a baconbe tekert husikat, kevés olívaolajjal meglocsoljuk. A tetejére halmozzuk a póréhagymát és petrezselymet vagy metélőhagymát, és felöntjük kb. 2-3 deci vízzel.

Előmelegített sütőbe alufóliával letakarva kb 1 órán keresztül pároljuk, ha letelt az idő akkor kb még fél óra hogy a bacon szépen megpiruljon és kész is! 🙂

Jó étvágyat!

Tovább a blogra »