Ezt az ételt egy volt nagyon kedves volt kolléganőm készítette egyszer el. S hmmm nagyon ízlett mikor megkóstoltam. Arra nem emlékszem, hogy Ő aszalt szilvával csinálta e vagy nem, de én hogy még finomabb legyen sajttal bolondítottam meg.
Hozzávalók:
- 500 gramm csirke felső comb filé (de lehet csirke mellből, nekem az most nem volt itthon)
- szilvalekvár (én anyukám diabetikus házilag készített lekvárját használtam)
- krémfehér sajt
- bacon
- fűszerek (só, bors, fokhagyma, petrezselyem, metélőhagyma, majoranna, szerecsendió) S persze amit még szeretünk! 🙂
- vöröshagyma
- póréhagyma
- olívaolaj vagy kókuszzsír
Elkészítése:
A felső comb filét vagy a csirke mellet kicsit kiklopfoljuk, és megkenjük a szilvalekvárral utána jöhetnek rá a fűszerek. Ezután a megkent szeletekre rátesszük a sajtot, feltekerjük és utána baconbe csomagoljuk.
Egy tepsibe aljába halmozzuk a kockára vágott vöröshagymát, erre rátesszük a baconbe tekert husikat, kevés olívaolajjal meglocsoljuk. A tetejére halmozzuk a póréhagymát és petrezselymet vagy metélőhagymát, és felöntjük kb. 2-3 deci vízzel.
Előmelegített sütőbe alufóliával letakarva kb 1 órán keresztül pároljuk, ha letelt az idő akkor kb még fél óra hogy a bacon szépen megpiruljon és kész is! 🙂
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: