Bűntelen Élvezetek Ivett konyhájából

Szilvalekvárral-sajttal töltött csirke

Ezt az ételt egy volt nagyon kedves volt kolléganőm készítette egyszer el. S hmmm nagyon ízlett mikor megkóstoltam. Arra nem emlékszem, hogy Ő aszalt szilvával csinálta e vagy nem, de én hogy még finomabb legyen sajttal bolondítottam meg.

 

Hozzávalók:

  • 500 gramm csirke felső comb filé (de lehet csirke mellből, nekem az most nem volt itthon)
  • szilvalekvár (én anyukám  diabetikus házilag készített lekvárját használtam)
  • krémfehér sajt
  • bacon
  • fűszerek (só, bors, fokhagyma, petrezselyem, metélőhagyma, majoranna, szerecsendió) S persze amit még szeretünk! 🙂
  • vöröshagyma
  • póréhagyma
  • olívaolaj vagy kókuszzsír

 

Elkészítése:

A felső comb filét vagy a csirke mellet kicsit kiklopfoljuk, és megkenjük a szilvalekvárral utána jöhetnek rá a fűszerek. Ezután a megkent szeletekre rátesszük a sajtot, feltekerjük és utána baconbe csomagoljuk.

Egy tepsibe aljába halmozzuk a kockára vágott vöröshagymát, erre rátesszük a baconbe tekert husikat, kevés olívaolajjal meglocsoljuk. A tetejére halmozzuk a póréhagymát és petrezselymet vagy metélőhagymát, és felöntjük kb. 2-3 deci vízzel.

Előmelegített sütőbe alufóliával letakarva kb 1 órán keresztül pároljuk, ha letelt az idő akkor kb még fél óra hogy a bacon szépen megpiruljon és kész is! 🙂

 

Jó étvágyat!

 

unnamed1 unnamed2 unnamed3

 

 

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!