Bűntelen Élvezetek Ivett konyhájából

Csokoládésmázas brownie

Már pénteken kitaláltam milyen finomságokat fogok készíteni ezen a hétvégén. Most előre meg volt a terv, így nem kellett sokat gondolkozak mi legyen.

Ez a hétvége a csokis finomságoké, főleg ennek a fiúk örülnek nagyon. 🙂

 

 

Hozzávalók:

  • 125 gramm vaj
  • 100 gramm update tortabevonó
  • 100 gramm xilit
  • 1 ampulla vanília aroma
  • 3 tojás
  • 100 gramm update liszt
  • 2 evőkanál kakaópor (én cukrozatlan 22%-os kakaó tartalmú kakaót használtam)
  • 100 gramm őrölt mandula

 

Krém:

  • 1 doboz cocomas
  • 100 gramm update tortabevonó

 

Kiegészítés:

Az eredeti cukros recepteben mandula helyett dió szerepel, de mi azt nem szeretjük, ezért mandula került bele.

 

Elkészítése:

A vajat egy edénybe a csokoládéval együtt, felolvasztjuk.

IMG_3221

Az edényt lehúzzuk a tűzről, a xilitet és a vanília aromát hozzákeverjük a felolvadt masszához.

A tojásokat egymás után belekeverjük, majd egy nagy edénybe átöntjük.

Kiegészítés: Ne ijedjünk meg elég sűrű lesz a krém.

Utána beleszórjuk a lisztet a kakaóval, majd a legvégén a mandulát.

 

IMG_3222

 

Ezután a kisebb tepsit zsírpapírral kibélelünk, és ebbe rakjuk bele a masszát.

IMG_3224

Előmelegített sütőben 180 C fokon 30 percig sütjük. A kész akkor kivesszük és hagyjuk hűlni.

Addig megcsináljuk a krémet. Vízgőz felett készítjük el. Az 1 doboz cocomast, és a 100 gramm étcsokit beletesszük egy tálba és vízgőz felett elkészítjük a krémet.

Ha kihűlt a sütemény, akkor kiszedjük a tepsiből, levágjuk a szélét. Egy tálra tesszük, és bekenjük a krémmel és 1 órára a hűtőbe tesszük.

 

Jó étvágyat!

IMG_3227 IMG_3228 IMG_3229

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!