Már pénteken kitaláltam milyen finomságokat fogok készíteni ezen a hétvégén. Most előre meg volt a terv, így nem kellett sokat gondolkozak mi legyen.
Ez a hétvége a csokis finomságoké, főleg ennek a fiúk örülnek nagyon. 🙂
Hozzávalók:
- 125 gramm vaj
- 100 gramm update tortabevonó
- 100 gramm xilit
- 1 ampulla vanília aroma
- 3 tojás
- 100 gramm update liszt
- 2 evőkanál kakaópor (én cukrozatlan 22%-os kakaó tartalmú kakaót használtam)
- 100 gramm őrölt mandula
Krém:
- 1 doboz cocomas
- 100 gramm update tortabevonó
Kiegészítés:
Az eredeti cukros recepteben mandula helyett dió szerepel, de mi azt nem szeretjük, ezért mandula került bele.
Elkészítése:
A vajat egy edénybe a csokoládéval együtt, felolvasztjuk.
Az edényt lehúzzuk a tűzről, a xilitet és a vanília aromát hozzákeverjük a felolvadt masszához.
A tojásokat egymás után belekeverjük, majd egy nagy edénybe átöntjük.
Kiegészítés: Ne ijedjünk meg elég sűrű lesz a krém.
Utána beleszórjuk a lisztet a kakaóval, majd a legvégén a mandulát.
Ezután a kisebb tepsit zsírpapírral kibélelünk, és ebbe rakjuk bele a masszát.
Előmelegített sütőben 180 C fokon 30 percig sütjük. A kész akkor kivesszük és hagyjuk hűlni.
Addig megcsináljuk a krémet. Vízgőz felett készítjük el. Az 1 doboz cocomast, és a 100 gramm étcsokit beletesszük egy tálba és vízgőz felett elkészítjük a krémet.
Ha kihűlt a sütemény, akkor kiszedjük a tepsiből, levágjuk a szélét. Egy tálra tesszük, és bekenjük a krémmel és 1 órára a hűtőbe tesszük.
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: