Jó régen nem blogoltam már, sajnos elkaptam valami fincsi gyomorfertőzést, így napokig a konyhám közelébe sem mentem.
De ez idő alatt sokat gondolkoztam, hogy milyen ételeket, finomságokat fogok készíteni, és megmutatni nektek.
Az elhatározás már régen megfogant bennem, hogy szánok egy külön részt annak, hogy megmutattom mi azaz én milyen kenyére kenhető finomságokat szoktam csinálni, ha már unjuk a boltban kapható kencéket.
A nevetek azaz, hogy kenőce egy kedves ismerősöm használja ezekre a finomságokra, így az Ő engedélyével ezt most “ellopom”. 🙂
Hozzávalók:
- 4-5 darab sárgarépa (én csak 4-et használtam, mert egyet a kutyám evett meg, tudni kell nagy répa rajongó)
- 1 cukkini
- 2 szál zöldhagyma
- 1 piros kaliforniai paprika
- fokhagyma
- 200 gramm krémsajt
- 2 evőkanál olívaolaj
- fűszerek (só, bors, fokhagyma, metélőhagyma, petrezselyem és amit még szeretünk)
Kiegészítés: én mondjuk mostanában nagyon megkedveltem a gyömbért, így örőlt formában azt is raktam bele.
Elkészítés:
A zöldségeket megpuccolom, persze amelyiket kell, a répát és a cukkinit sajtreszelő segítségével lereszelem. Egy serpenyőbe teszem, hozzá kis kockára vágott paprikát, a fokhagymát, az újhagymát és az olívaolajat.
S ezután megpárolom.
Addig a krémsajtot kiverem a fűszerekkel, s ha kész a zöldség, én mondjuk a paprikát hagytam kicsit keményebbre mert én úgy szeretem, de lehet tovább is párolni. Ha kihült akkor keverjük a sajthoz, és be a hütőbe.
Amikor már jól lehült akkor fogyasztható is.
Jó étvágyat hozzá.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: