Már tegnap előtt kitaláltam, hogy a mai ebédem mi is lesz.
Ezer meg egy éve szerettem már volna töltött zsemlét készíteni, de valahogy mindig elhessegettem ezt a gondolatomat.
De tegnap délután mivel pihenő napot tartottam a tornában, ezért volt időm a konyhában tevékenykedni.
Hozzávalók:
- 4 darab zsemle (én update zsemlét használtam)
- 125 gramm juhtúró
- 1 kis doboz tejföl
- fekete erdei sonka
- fűszerek: kicsi só, metélőhagyma, petrezselyem, majoránna, bazsalikom, fokhagyma, bors, és még amit kívánunk.
- csirkemell sonka
- sajt
Elkészítése:
A zsemlék tetejét levágjuk. A tölteléket kivéve a fekete erdei sonkát összekeverjük. Kiszedjük a zsemlék belsejét, és azt is hozzá rakjuk a töltelékhez. A zsemlékbe belefektetjük a fekete erdei sonkát, utána mehet a töltelék.
Egy tepsibe teszünk teszünk zsírpapírt rá a tölti a zsemléket, előmelegített tepsibe tesszük és kb. 20 percig sütjük.
Ha letelt az idő akkor kivesszük, rádobjuk a sajtot, és még a sajt meg nem pirul sütjük tovább.
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: