Ha hétvége akkor valami desszert. 🙂
Persze alakbarát sütit készítettem. Szerintem nagyon finom lett.
Legközelebb az update liszt helyett kókuszliszttel is kifogom próbálni.
Hozzávalók:
Krém:
Elkészítés:
A tojásokat ketté válaszjuk. A fehérjéhez hozzá adunk 1 kiskanál xilitet, és kemény habbá verjük. A sárgáját 3 kiskanál xilittel elkeverjük. A fehérjéhez hozzáadjuk a tojássárgáját a sötőport és az átszitált lisztet. Ezt óvatosan összekeverjük.
Kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük és előmelegített sütőbe max 10 perc alatt megsütjük.
Amíg sül a tészta víz gőz felett a 2 evőkanál kókuszzsírral felolvasztjuk a csokoládét és félre tesszük hűlni. Addig a cocomast, a habfixálóval és 1 kiskanál xilittel habbá verjük. Ha a csokoládé kihült összekeverjük őket, és kész is a krém.
A kész a tészta akkor megvárjuk még kihül, kiszedjük a tepsiből. Óvatosan kettévágjuk. Én erre cérnát szoktam használni. 🙂
A krémmel megkenjük a tészta közepét, és rátesszük a tetejét. A maradék krémet pedig a tetejére kenjük szépen.
1 órára betesszük a hütőbe, és utána szeletelhető és fogyasztható.
Nem lett a legszebb, de az íze kárpótol mindenért.
Jó étvágyat!