Bűntelen Élvezetek Ivett konyhájából

Sós palacsinta

Nem olyan régen volt nálunk palacsinta, de ez nem gátolt meg abban, hogy megint készítsek, holnap ebédre!

De most nem édeset hanem sósat kívántam, ezért gondolkoztam, törtem a fejem, hogy mi is legyen milyen lisztből is hogyan! Mivel imádok kisérletezni, ezért most is ez történt.

A párom le is tesztelte, és azt mondta brutálisan finom lett! S Ő aztán tényleg nem elfogult velem kapcsolatosan. Nem minden újításomat kedveli.

 

Hozzávalók:

  • 300 gramm teljes kiörlésű tönkölyliszt
  • 3 evőkanál zabkorpa
  • 1 evőkanál útifű maghéj
  • só, fokhagyma, petrelyem, metélőhagyma,
  • kicsi kb. 1 evőkanál olíva olaj
  • szénsavavas ásványvíz
  • 1 tojás

 

Elkészítés:

A hozzávalókat egy nagy tálba csomómentesre elkeverem, ha szükség van rá, akkor kézi habverőt is használhatunk. Kb. 15 percet pihentettem. Ne ijedjünk meg mert a zabkorpa sok folyadékot igényel, ezért majdnem egy üveg szénsavas ásványvíz elfogy. 🙂

Olíva olajjal ki kent serpenyőben megsütjük. A tészta sűrű lesz!

Én tölteléként feketeerdei sonkát, csirkemell sonkát, pritamin paprikát, paradicsomot, és sajtot. Holnap ebédre még rakok rá egy kis natúr johgurtot fogok rátenni. Már alig várom! 🙂

 

Jó étvágyat!

 

IMG_3055 IMG_3057 IMG_3056

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!