Nem olyan régen volt nálunk palacsinta, de ez nem gátolt meg abban, hogy megint készítsek, holnap ebédre!
De most nem édeset hanem sósat kívántam, ezért gondolkoztam, törtem a fejem, hogy mi is legyen milyen lisztből is hogyan! Mivel imádok kisérletezni, ezért most is ez történt.
A párom le is tesztelte, és azt mondta brutálisan finom lett! S Ő aztán tényleg nem elfogult velem kapcsolatosan. Nem minden újításomat kedveli.
Hozzávalók:
- 300 gramm teljes kiörlésű tönkölyliszt
- 3 evőkanál zabkorpa
- 1 evőkanál útifű maghéj
- só, fokhagyma, petrelyem, metélőhagyma,
- kicsi kb. 1 evőkanál olíva olaj
- szénsavavas ásványvíz
- 1 tojás
Elkészítés:
A hozzávalókat egy nagy tálba csomómentesre elkeverem, ha szükség van rá, akkor kézi habverőt is használhatunk. Kb. 15 percet pihentettem. Ne ijedjünk meg mert a zabkorpa sok folyadékot igényel, ezért majdnem egy üveg szénsavas ásványvíz elfogy. 🙂
Olíva olajjal ki kent serpenyőben megsütjük. A tészta sűrű lesz!
Én tölteléként feketeerdei sonkát, csirkemell sonkát, pritamin paprikát, paradicsomot, és sajtot. Holnap ebédre még rakok rá egy kis natúr johgurtot fogok rátenni. Már alig várom! 🙂
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: