Bűntelen Élvezetek Ivett konyhájából

Rakott brokkoli, juhtúrós-tejfölös gombás pulykamellel

A hét elejére főznöm kellett valami finomságot!

Mivel kaptam igazi bryndza-t, tehát ez volt az alap. Közben a mélyhűtőm már annyira tele volt, hogy onnan is muszály volt már felhasználni valamit.

S külön nem akartam olyan ételt csinálni amihez külön köretet csinálni, ezért 2:1 ételt akartam csinálni.

Ez lett belőle! 🙂

 

Hozzávalók:

  • 500 gramm brokkoli
  • 850 gramm pulyka vagy csirkemell filé
  • tejföl
  • 1-2 deci kókusztejszín
  • 250 gramm bryndza
  • 1 dobozos gomba (200 gramm)
  • fűszerek (mindenki a saját ízlése szerint)
  • 2-3 csomag mozarella

 

Elkészítése:

Mivel fagyasztott brokkolit használtam, ezért én ezt megpároltam fűszerekkel. (só, bors, fokhagyma) Egy hőálló tál aljára halmozom a brokkolit, és egy kevés olíva olajjal meglocsolom. Ezután kockára vágom a pulyka vagy csirkemell filét, és a brokkolira teszem. (ha nem akarjuk sokáig sütni, akkor elő lehet párolni a húsit is, én most ezt nem tettem meg). Ezután jön a gomba, és a juhtúró. Ezután a tejfölt a kókusztejszínnel és a fűszerekkel összekeverem, és ráöntöm a már tepsibe halmozott finomságokra. Alufóliával letakarom, és én egy órára előmelegített sütőben elősütöttem, pároltam. Ha letelt egy óra akkor levettem az alufóliát, és még 20-30 percre visszatettem. Ha az idő letelt akkor kicsi kockára vágtam a mozzarella sajtot, és megszórtam a tetejét, már csak annyi időre tettem vissza, még a sajt meg nem pirul.

 

Jó étvágyat!

 

IMG_3048 IMG_3047

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!