Sirniki kicsit másképpen

Ezen a napon valami könnyedd desszertre  vágytam.

Ezt a finomságot találtam, ami egy Oroszországban gyakran fogyasztott finomság.

Azért én másképp készítettem, hogy szénhidrát csökkentett lisztet és cukrot használtam.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tojásokat ketté válasszuk. A túrót villával alaposan összetörjük, majd hozzá a tojássárgáját, citromhéjat, lisztet, csipet sót és a xilitet. S alapaosan összekeverjük.

A fehérjét kemény habbá verjük, és laza mozdulatokkal adjuk a túrós masszához.

Lisztes kézzel, (bár én ezt kihagytam) kis korongokat formálunk a masszából. Felhevített, olajozott serpenyőben oldalanként 1-2 perc alatt süssük készre a túrófánkot.

Diabetikus lekvárral, vagy mascarpone-ból készült krémmel tálaljuk és fogyasztjuk!

Jó étvágyat!

 A kisfiam addig nem hagyott nyugodni, még Ő rá nem került az egyik képre! 🙂

Tovább a blogra »