Ezen a napon valami könnyedd desszertre vágytam.
Ezt a finomságot találtam, ami egy Oroszországban gyakran fogyasztott finomság.
Azért én másképp készítettem, hogy szénhidrát csökkentett lisztet és cukrot használtam.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A tojásokat ketté válasszuk. A túrót villával alaposan összetörjük, majd hozzá a tojássárgáját, citromhéjat, lisztet, csipet sót és a xilitet. S alapaosan összekeverjük.
A fehérjét kemény habbá verjük, és laza mozdulatokkal adjuk a túrós masszához.
Lisztes kézzel, (bár én ezt kihagytam) kis korongokat formálunk a masszából. Felhevített, olajozott serpenyőben oldalanként 1-2 perc alatt süssük készre a túrófánkot.
Diabetikus lekvárral, vagy mascarpone-ból készült krémmel tálaljuk és fogyasztjuk!
Jó étvágyat!