Sárgarépa krémleves

Ez a hétvége nálunk a krémleveseké.

Nagyon szeretjük a sárgarépát, mindenféle formában. Nyersen, főzve, párolva bárhogy lecsúszik.

Soha nem csináltam még répából levest, de úgy gondoltam, hogy itt az ideje.

Hozzávalók:

Elkészítése:

Kevés olajon a vöröshagymát egy kis vízzel puhára párolom, ha már puha akkor hozzárakok 1 evőkanál lisztet (update), és kicsit megkapatom. Után felöntjük 1 deci vízzel, ezután mehet bele a megpuccolt répa és krumpli. S felöntöm 1 liter vízzel.

Belerakjuk a zúzott fokhagymát. S fedő alatt főzzük. Ha már majdnem kész akkor fűszerezük és mehet bele 2 deci kókusztejet. Ha teljesen megfőtt, levesszük a tűzről és egy botmixer segítségével pürésítjük.

Sajttal, pirítóssal tálaljuk.

Nálam most halas hét volt, ezért én pároltam egy kis rákot, és azt tettem még hozzá.

Jó étvágyat!

Tovább a blogra »