Ez a hétvége nálunk a krémleveseké.
Nagyon szeretjük a sárgarépát, mindenféle formában. Nyersen, főzve, párolva bárhogy lecsúszik.
Soha nem csináltam még répából levest, de úgy gondoltam, hogy itt az ideje.
Hozzávalók:
- 1 kg sárgarépa
- 3-4 szemkrumpli
- 1 evőkanál liszt (norbi lisztet használtam)
- víz (1 liter)
- 2 deci kókusztej
- fűszerek (só, bors, fokhagyma, zöldfűszerek, szerencsendió, s minden olyan amit szeretünk)
- vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- sajt
- garnélarák (elhagyható)
- kockára vágott pirítós
Elkészítése:
Kevés olajon a vöröshagymát egy kis vízzel puhára párolom, ha már puha akkor hozzárakok 1 evőkanál lisztet (update), és kicsit megkapatom. Után felöntjük 1 deci vízzel, ezután mehet bele a megpuccolt répa és krumpli. S felöntöm 1 liter vízzel.
Belerakjuk a zúzott fokhagymát. S fedő alatt főzzük. Ha már majdnem kész akkor fűszerezük és mehet bele 2 deci kókusztejet. Ha teljesen megfőtt, levesszük a tűzről és egy botmixer segítségével pürésítjük.
Sajttal, pirítóssal tálaljuk.
Nálam most halas hét volt, ezért én pároltam egy kis rákot, és azt tettem még hozzá.
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: