Bűntelen Élvezetek Ivett konyhájából

Sárgarépa krémleves

Ez a hétvége nálunk a krémleveseké.

Nagyon szeretjük a sárgarépát, mindenféle formában. Nyersen, főzve, párolva bárhogy lecsúszik.

Soha nem csináltam még répából levest, de úgy gondoltam, hogy itt az ideje.

 

Hozzávalók:

  • 1 kg sárgarépa
  • 3-4 szemkrumpli
  • 1 evőkanál liszt (norbi lisztet használtam)
  • víz (1 liter)
  • 2 deci kókusztej
  • fűszerek (só, bors, fokhagyma, zöldfűszerek, szerencsendió, s minden olyan amit szeretünk)
  • vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • sajt
  • garnélarák (elhagyható)
  • kockára vágott pirítós

 

Elkészítése:

Kevés olajon a vöröshagymát egy kis vízzel puhára párolom, ha már puha akkor hozzárakok 1 evőkanál lisztet (update), és kicsit megkapatom. Után felöntjük 1 deci vízzel, ezután mehet bele a megpuccolt répa és krumpli. S felöntöm 1 liter vízzel.

Belerakjuk a zúzott fokhagymát. S fedő alatt főzzük. Ha már majdnem kész akkor fűszerezük és mehet bele 2 deci kókusztejet. Ha teljesen megfőtt, levesszük a tűzről és egy botmixer segítségével pürésítjük.

Sajttal, pirítóssal tálaljuk.

Nálam most halas hét volt, ezért én pároltam egy kis rákot, és azt tettem még hozzá.

 

Jó étvágyat!

 

IMG_3032 IMG_3033

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!