Spárgakrémleves

Ha hétvége akkor valami finom leves.

Sokat gondolkoztam, hogy milyen levest ennék! Ezen a héten mivel a ciklon miatt, minden nap elláztam, ezért csak valami finom és jó meleg leves jöhetet csak szóba.

De nem valami szokványosat szerettem volna csinálni.

Ezért döntöttem ez a leves mellett. Szerintem nagyon finom, és nagyon tápláló.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A spárgát megmostam és karikára vágtam. A krumplit megpuccoltam és kockára vágtam! Egy lábasba olívaolajat a vöröshagymával és az apríott fokhagymával felteszem a tűzre egy kicsi vízzel és megpárolom. Ha már jó, akkor 1 evőkanál lisztet teszek hozzá, egy kicsit összekeverem és 1 deci vízet teszek hozzá. Belerakok a spárgát és  a krumplit és felöntöm vízzel. Fűszerezem. Kb. 20 percig főzzük. Ha már jó puha akkor bele öntöm a kókusztejszínt és a kell még tovább fűszerezem. Ha forr egyet akkor le lehet venni a tűzről és egy botmixer segítségével, pürésítsük.

Közben a garnélarákot egy serpenyőbe kevés olívaolajon vízzel, sóval, szerecsendióval megpárolom.

Tálalásnál sajtot, levesgyöngyöt is tehetünk hozzá.

Jó étvágyat!

Tovább a blogra »