Bűntelen Élvezetek Ivett konyhájából

Spárgakrémleves

 

Ha hétvége akkor valami finom leves.

Sokat gondolkoztam, hogy milyen levest ennék! Ezen a héten mivel a ciklon miatt, minden nap elláztam, ezért csak valami finom és jó meleg leves jöhetet csak szóba.

De nem valami szokványosat szerettem volna csinálni.

Ezért döntöttem ez a leves mellett. Szerintem nagyon finom, és nagyon tápláló.

 

Hozzávalók:

  • 500 gramm spárga
  • olívaolaj
  • 3-4 darab fokhagyma
  • vöröshagyma
  • 1 liter húsleves vagy víz
  • 3-4 darab krumpli
  • liszt (lehet teljeskiörlésű, én update lisztet használtam)
  • 1,5 deci kókusztejszín
  • fűszerek: só, bors, vegeta, metélőhagyma, petrezselyem, és mindenkinek olyan amit szeret
  • 1 csomag garnálarák
  • sajt

 

Elkészítés:

A spárgát megmostam és karikára vágtam. A krumplit megpuccoltam és kockára vágtam! Egy lábasba olívaolajat a vöröshagymával és az apríott fokhagymával felteszem a tűzre egy kicsi vízzel és megpárolom. Ha már jó, akkor 1 evőkanál lisztet teszek hozzá, egy kicsit összekeverem és 1 deci vízet teszek hozzá. Belerakok a spárgát és  a krumplit és felöntöm vízzel. Fűszerezem. Kb. 20 percig főzzük. Ha már jó puha akkor bele öntöm a kókusztejszínt és a kell még tovább fűszerezem. Ha forr egyet akkor le lehet venni a tűzről és egy botmixer segítségével, pürésítsük.

Közben a garnélarákot egy serpenyőbe kevés olívaolajon vízzel, sóval, szerecsendióval megpárolom.

Tálalásnál sajtot, levesgyöngyöt is tehetünk hozzá.

 

Jó étvágyat!

 

IMG_3026[1]

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!