Ha hétvége akkor valami finom leves.
Sokat gondolkoztam, hogy milyen levest ennék! Ezen a héten mivel a ciklon miatt, minden nap elláztam, ezért csak valami finom és jó meleg leves jöhetet csak szóba.
De nem valami szokványosat szerettem volna csinálni.
Ezért döntöttem ez a leves mellett. Szerintem nagyon finom, és nagyon tápláló.
Hozzávalók:
- 500 gramm spárga
- olívaolaj
- 3-4 darab fokhagyma
- vöröshagyma
- 1 liter húsleves vagy víz
- 3-4 darab krumpli
- liszt (lehet teljeskiörlésű, én update lisztet használtam)
- 1,5 deci kókusztejszín
- fűszerek: só, bors, vegeta, metélőhagyma, petrezselyem, és mindenkinek olyan amit szeret
- 1 csomag garnálarák
- sajt
Elkészítés:
A spárgát megmostam és karikára vágtam. A krumplit megpuccoltam és kockára vágtam! Egy lábasba olívaolajat a vöröshagymával és az apríott fokhagymával felteszem a tűzre egy kicsi vízzel és megpárolom. Ha már jó, akkor 1 evőkanál lisztet teszek hozzá, egy kicsit összekeverem és 1 deci vízet teszek hozzá. Belerakok a spárgát és a krumplit és felöntöm vízzel. Fűszerezem. Kb. 20 percig főzzük. Ha már jó puha akkor bele öntöm a kókusztejszínt és a kell még tovább fűszerezem. Ha forr egyet akkor le lehet venni a tűzről és egy botmixer segítségével, pürésítsük.
Közben a garnélarákot egy serpenyőbe kevés olívaolajon vízzel, sóval, szerecsendióval megpárolom.
Tálalásnál sajtot, levesgyöngyöt is tehetünk hozzá.
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: