Erre a hétvégére a fiúk pizzát rendeltek.
Mondom magamba, hogy remek akkor ebből én nem is ehettek.
De addig nem nyugodtam, még ki nem találtam hogy hogyan és milyen lisztből készüljön a tészta, hogy én is ehessek belőle!
Komoly töprengés után, ezt ötlöttem ki. Nekem nagyon ízlett, és a fiúknak is.
Hozzávalók:
- 200 gram update liszt
- 200 gramm teljeskiörlésű tönkölybúza liszt
- 1 mokkáskanál só
- 1 mokkáskanál cukor
- 2 evőkanál olívaolaj
- annyi langyos víz, hogy összeálljon a tészta
- metélőhagyma
- fokhagyma granulátum
Elkészítés:
A liszteket az élesztővel összemorzsoljuk, beletesszük a sót, a cukrot, az olajat, a metélőhagymát és fokhagymát. Utána annyi langyos (nem forró) vizet teszünk hozzá, hogy a tészta összeálljon.
15.20 percet pihentetjük.
Egy tepsibe sütőpapírt tesszünk. Kihúzzuk a tésztát, (de nyújtani is lehet egy kicsit) és beletesszük egy tepsibe, ami már előmelegített. Én kb. 10 percig elősütöttem, és utána tettem rá a szószt és a feltéteket.
Én fokhagymás-tejfölös alapot használtam. Tettem rá ligth szalámit, bacont, újhagymát, paradicsomot, olívabogyót, és sajtot. De mindenki ízlése szerint alkothatja meg a dolgot! Ki mit szeret
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: