Bűntelen Élvezetek Ivett konyhájából

Pizzatészta kicsit másképp, persze nem fehérlisztből

Erre a hétvégére a fiúk pizzát rendeltek.

Mondom magamba, hogy remek akkor ebből én nem is ehettek.

De addig nem nyugodtam, még ki nem találtam hogy hogyan és milyen lisztből készüljön a tészta, hogy én is ehessek belőle!

Komoly töprengés után, ezt ötlöttem ki. Nekem nagyon ízlett, és a fiúknak is.

 

Hozzávalók:

  • 200 gram update liszt
  • 200 gramm teljeskiörlésű tönkölybúza liszt
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 mokkáskanál cukor
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • annyi langyos víz, hogy összeálljon a tészta
  • metélőhagyma
  • fokhagyma granulátum

 

Elkészítés:

A liszteket az élesztővel összemorzsoljuk, beletesszük a sót, a cukrot, az olajat, a metélőhagymát és fokhagymát. Utána annyi langyos (nem forró) vizet teszünk hozzá, hogy a tészta összeálljon.

15.20 percet pihentetjük.

Egy tepsibe sütőpapírt tesszünk. Kihúzzuk a tésztát, (de nyújtani is lehet egy kicsit) és beletesszük egy tepsibe, ami már előmelegített.  Én kb. 10 percig elősütöttem, és utána tettem rá a szószt és a feltéteket.

Én fokhagymás-tejfölös alapot használtam. Tettem rá ligth szalámit, bacont, újhagymát, paradicsomot, olívabogyót, és sajtot. De mindenki ízlése szerint alkothatja meg a dolgot! Ki mit szeret

Jó étvágyat!

 

IMG_3014 IMG_3015 IMG_3016

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!