Sült lazac, tepsis cukkiniágyon sonkába tekert spárgával

Imádok kísérletezni, új ízeket kipróbálni!

Persze ennek a párom nem mindig nagyon örül, bár ezekben az esetekben mindig főzök valami mást is a fiúknak! 🙂

Kezdjünk akkor hozzá!

Külön írom le a köretet és azt is hogy készítettem el a lazacot.

Hozzávalók:

Elkészítése:

Először a spárgát készítettem el. A spárga két végét levágjuk és utána megpucoljuk. Az egy krumpli hámozóval szépen óvatosan dolgozzunk mert elég hamar eltörik.

Utána rakjuk egy serpenyőbe amibe vizet is rakunk, fűszereket és pároljuk.

Közben egy tepsit veszek elő melynek aljára helyezem a karikára vágott cukkinit és egy kis olívaolajjal megspricceltem.  Én erre egy kis zöldfűszert szórtam csak.

A spárga ha már elég puha akkor leveszem a tűzről, és én kettesével-hármassával tekertem be sonkával és a cukkinire tettem, és annyi vízzel öntöttem fel, hogy éppen ellepje.

Utána alufóliával letakarom és be a sütőbe! Kb 3/4-1 órára így az előmelegített sütőbe tesszük, ha az idő lejár akkor  még én szórtam rá sajtot és vissza tettem a sütőbe. Még kb egy fél órára.

S jön a lazac.

Mind a két felét megsózom, az egyik csak az egyik felét pedig jobban megfűszerezem. Itt használhattunk fokhagymát, borsot, én még használtam zöld fűszeres mustárt.

A sütésnél azért figyelni kell. Egy serpenyőbe olívaolajat hevítünk, nem kell annyit mint egy bundás kenyérhez pl. Nem kell a zsiradékot megégetni, mert akkor a lazac is kap egy kérget, bár ez nem ront az ízén.

A fűszeres oldalát, 4 percig sütjük mielőtt letelne az idő, azaz utolsó 1 perc alatt dobok bele egy kis teavajat, és egy spatula segítségével megfordítom, és további 1 percig sütöm.

Jó étvágyat!

Tovább a blogra »