Bűntelen Élvezetek Ivett konyhájából

Sült lazac, tepsis cukkiniágyon sonkába tekert spárgával

Imádok kísérletezni, új ízeket kipróbálni!

Persze ennek a párom nem mindig nagyon örül, bár ezekben az esetekben mindig főzök valami mást is a fiúknak! 🙂

Kezdjünk akkor hozzá!

Külön írom le a köretet és azt is hogy készítettem el a lazacot.

 

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb cukkini
  • 1 csomag spárga
  • 500 gramm lazac
  • fűszerek (só, bors, metélőhagyma, fokhagyma, petrezselyem, tárkony) S még olyan fűszerek amiket szerettünk!
  • Sonka ez kb 200-300 deka (ez lehet fekete erdei, vagy serrano sonka)

 

Elkészítése:

Először a spárgát készítettem el. A spárga két végét levágjuk és utána megpucoljuk. Az egy krumpli hámozóval szépen óvatosan dolgozzunk mert elég hamar eltörik.

Utána rakjuk egy serpenyőbe amibe vizet is rakunk, fűszereket és pároljuk.

IMG_2970[1]

Közben egy tepsit veszek elő melynek aljára helyezem a karikára vágott cukkinit és egy kis olívaolajjal megspricceltem.  Én erre egy kis zöldfűszert szórtam csak.

A spárga ha már elég puha akkor leveszem a tűzről, és én kettesével-hármassával tekertem be sonkával és a cukkinire tettem, és annyi vízzel öntöttem fel, hogy éppen ellepje.

IMG_2971[1]

Utána alufóliával letakarom és be a sütőbe! Kb 3/4-1 órára így az előmelegített sütőbe tesszük, ha az idő lejár akkor  még én szórtam rá sajtot és vissza tettem a sütőbe. Még kb egy fél órára.

S jön a lazac.

Mind a két felét megsózom, az egyik csak az egyik felét pedig jobban megfűszerezem. Itt használhattunk fokhagymát, borsot, én még használtam zöld fűszeres mustárt.

A sütésnél azért figyelni kell. Egy serpenyőbe olívaolajat hevítünk, nem kell annyit mint egy bundás kenyérhez pl. Nem kell a zsiradékot megégetni, mert akkor a lazac is kap egy kérget, bár ez nem ront az ízén.

A fűszeres oldalát, 4 percig sütjük mielőtt letelne az idő, azaz utolsó 1 perc alatt dobok bele egy kis teavajat, és egy spatula segítségével megfordítom, és további 1 percig sütöm.

Jó étvágyat!

 

IMG_2978[1]

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!