Mostanában nagyo megszerettem a kókuszlisztet.
Kellemes az illata és könnyű vele dolgozni, mondjuk nekem!
Ez a desszert is most úgy készült, hogy megnéztem milyen alapanyagok vannak itthon és abból próbáltam gazdálkodni.
Anyukám szerint nagyon jó lett! Ő ugye cukorbeteg, és megevett belőle 3 szelet, és a vércukor szintje több mint normális volt kb. 2 óra múlva az evés után.
Hozzávalók:
Töltelék:
Elkészítése:
A tojásokat ketté választjuk. A xilitet felezzük, egyik fele a fehérjéhez a másikat a sárgájához. A tojásfehérjét felfeverjük kemény habbá. A tojássárgájához hozzá adjuk a lisztet, utána beleforgatjuk a keménnyé felvert tojásfehérjét. Ezután mivel a kókuszliszt sok folyadékot vesz fel ezért 2 deci kókusztejszínt és a szódabikarbónát.
Ezt keverjük össze, a massza amit kapunk az ilyen jó kis folyós lesz, mintha tejes pitét készítenénk.
A tepsibe rakunk sütőpapírt, amit olvasztott vajjal megkenünk és beleöntjük a tésztát. Előmelegített sötűbe helyezzük 10-15 percig sütjük.
Addig összekeverjük a krémet egy tálba mindent bele.
A kész a tészta hagyjuk kihűlni. Ha kihült akkor egy vízes konyharuhára borítjuk és lehúzzuk a zsírpapírt. Megkenjük a krémmel erre halmozzuk a gyümölcsöt, és a hütőbe tesszük 2-3 órára.
Utána már fogyaszthatjuk!
Jó étvágyat!