Ki ne szeretné palacsintát?!
Én azaz mi nagyon szeretjük! A hétvégén gulyás levest készítettem, és ahhoz mi más is lehetne a második mint palacsinta.
Ezért arra gondoltam, hogy a fiúk eszik a hagyományos formát, bár ez is fehér -update, és teljeskiörlésű liszt keverékéből készült!
Viszont én teljesen egészséges formát készítettem magamnak! 🙂
Hozzávalók:
Elkészítése:
2 tojást és a második két tojás fehérjét kikeverjük a kókuszliszttel, beletesszük a xilitet, a fahéjat és a kakaóport és a szódabikarbónával. Addig hígitjük vízzel még palacsinta tésztát nem kapunk! Itt nem muszáj buborékos vizet használni.
A sima kókuszliszttel dolgozunk akkor több vízzel kell mert elég sok folyadékot szív magába.
Felhevített serpenyőben, némi zsiradékon kisütjük! (a zsiradék az kókuszzsír volt)
Szerintem isteni finom lett! Nálam a töltelék túró kikeverve egy kis xilittel, citromlével és vanília aromával. Megkentem a palacsintát túróval, és tettem még bele az egyikbe anyukám féle isteni finom füge lekvárját kevertem a túróra, a másikhoz meg vörös áfonya lekvárt.
Jó étvágyat!