Ki ne szeretné palacsintát?!
Én azaz mi nagyon szeretjük! A hétvégén gulyás levest készítettem, és ahhoz mi más is lehetne a második mint palacsinta.
Ezért arra gondoltam, hogy a fiúk eszik a hagyományos formát, bár ez is fehér -update, és teljeskiörlésű liszt keverékéből készült!
Viszont én teljesen egészséges formát készítettem magamnak! 🙂
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 3-4 evőkanál kókuszliszt
- 1 kiskanál xilit
- 1 kiskanál fahéj (de ki is hagyható)
- 1 púpos evőkanál kakaópor (cukrozatlan), én 22%-os kakaóport használtam, (de ez is elhagyható)
- csipet szódabikarbóna
- víz
Elkészítése:
2 tojást és a második két tojás fehérjét kikeverjük a kókuszliszttel, beletesszük a xilitet, a fahéjat és a kakaóport és a szódabikarbónával. Addig hígitjük vízzel még palacsinta tésztát nem kapunk! Itt nem muszáj buborékos vizet használni.
A sima kókuszliszttel dolgozunk akkor több vízzel kell mert elég sok folyadékot szív magába.
Felhevített serpenyőben, némi zsiradékon kisütjük! (a zsiradék az kókuszzsír volt)
Szerintem isteni finom lett! Nálam a töltelék túró kikeverve egy kis xilittel, citromlével és vanília aromával. Megkentem a palacsintát túróval, és tettem még bele az egyikbe anyukám féle isteni finom füge lekvárját kevertem a túróra, a másikhoz meg vörös áfonya lekvárt.
Jó étvágyat!
Szia! Nem kukacoskodsz a lisztet elírtam mert kókuszlisztből készítettem ez javítani fogom! A Túró igazából fehérje, mert 100 gramm zsírszegény túró összesen 3,5 g szénhidrátot tartalmaz. Én a xiliet használom nekem megfelel. A zsiradék amin meg sütöm az általában kókuszzsír. De köszi, hogy szóltál még alaposabb leszek, és figyelmesebb! Üdv
Nem kukacoskodni akarok, de ebben mi az egészséges? A liszt? Túró? Zsiradék? xilitről is kiderült, hogy nem az, aminek látszik. Már rég nem abból készül, amiből kéne. Elhiszem, hogy finom a palacsinta, de egészségesnek azért ezt nem mondanám.