A mai napon nem olyan csodásan indult. Valamiért fáradt vagyok, nyügös és ilyenek. De az itthoni teendőimet ugyan úgy el kell végezni.
Amikor ilyen a hangulatom akkor van egy nagyon jó kis ebéd ötletem, amivel igazából nem sok munka van, de még is finom és laktató.
Bár maga az étel krumplit tartalmaz, fogyási szakaszban nem túl jó, de havonta 1-2x megengedek magamnak egy ilyen fajta kilengést! Ártani nem ártunk vele, csak ugye még is a tudat, hogy jaj “bűnöztem”! 🙂
Van olyan nap, hogy igazából nagyon nincs kedvem főzni, és ilyenkor van az, hogy megnézem mi van a hütőbe, illetve a kamrába és valamit gyorsan kitalálok! Hozzá teszem ezek szoktak általában a legjobb ételek lenni! De akár céltudatosan is meg lehet csinálni, úgy vásárolni hozzá.
S akkor lássuk hogy is nézz ki a dolog!
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli (én ebben az esetben újkrumplit használtam)
- 1 csokor újhagyma
- tejfől
- juhtúró
- 250 gramm bacon
- friss metélőhagyma, persze lehet szárított is
- paradicsom (lehetőleg koktél)
- Fűszerek: só, bors, fokhagyma, őrölt gyömbér, őrölt india citromfű, tárkony, petrezselyem, bazsalikom
- sajt
Megjegyzés: ha gondoljuk a krumplit nyugodtan meglehet előtte főzni!
Elkészítés:
A krumplit megpuccoljuk és egy tepsi aljába fel kockáca egyenletesen eloszlatjuk. Egy kis oliva olajjal meglocsoljuk!
Én most szereztem be olajsprayt nagyon hasznos szerintem! A krumplira rászorjuk az előre karikára felaprított újhagymát, ezután jöhet a cikkekre vágot paradicsom, és a bacon.
Ezután a tejfölt, a juhtúróval, kis tejszínnel (hogy folyósabb legyen) elkeverem, és hozzá teszem a fűszereket! Bármit lehet használni amit szeretünk, érdemes amúgy kísérletezni, hogy mivel milyen lesz.
Jó tanács: a sóval óvatosan bánjunk, a bacon miatt.
A kész a szósz akkor a tepsibe kanalazuk egyenletesen elosztlatva. Én még egy kanál segítségével, meg szoktam mozgatni az egymásra halmozott összetevőket, hogy mindenhova jusson. Ha ez meg van a tetejére mehet a sajt, és előmelegített sütőbe készre sütjük. Itt a krumpli a mérvadó, mivel én új krumplit használtam és nem főztem elő egy jó bő 3/4 óra és kész is.
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: