Sütés nélküli mascarponés torta

Azt el kell áruljam, hogy az én hütőben mindig van mascarpone. Nem tudok én legalábbis nélküle élni. 🙂 Simán magába is megeszem, ha arról van szó, de azért egy fincsi sütiben még is jobb! 🙂

Szerencsére a fiúknak is nagyon ízlett ez a sütemény!

S mindenkit megnyugtatok, ezeket az édességeket már régen csináltam, csak mindig fotózom azokat az ételeket, sütiket amiket készítek! Tehát nem minden nap sütök. Bár legszívesebben minden nap alkotnék valami finomat. 🙂 De egyszer eljön az én időm is ilyen szempontból.

Ezt a receptet fejből írom le, remélem nem hagyok ki semmit sem!

Hozzávalók:

Elkészítés:

Először a teavaj én a mikróban szoktam kb 30 másodperc alatt felolvasztani. Ha ez meg van összetörjük a kekszet, és összekeverjük a felolvasztott teavajjal.

Egy tortaformába sütőpapírt teszünk, és egyenletesen belenyomkodjuk a teavajjal összekevert kekszet.

,

Ha ez meg van félre tesszük. A gyümölcsököt megmossuk, egy edénybe tesszük, felöntjük vízzel, és vagy 2 kis kanál xilittel vagy vaníliás cukorral (én itt updetet használtam) feltesszük főzni.

Ez kb 30 perc alatt el is készül. Ha egy kicsit szétmálik a gyümölcs az nem fog rontani az ízén.

Ezután a habtejszínt kicsi xilittel kemény habbá verem. A mascarponét a xilittel, vanília aromával, citromlével kikeverjük plusz 1 tojás sárgájával.

Ezután a felvert habtejszínhez keverjük. Nem kötelező, de így finomabb szerintem, 100gram étcsokoládét vízgőz felett felolvasztunk és a krémhez keverjük.

A kész a krém a keksz tetejére simitjük óvatosan. A tetejére még reszelhetünk csokoládét. Ha mindennel kész vagyunk jön a legrosszabb rész, kb. 3-4 órára hütőbe teszük.

Ha letelik az idő akkor a kapcsos tortaforma szélét le lehet szedni.

Ha ez elkészített gyümölcs kihült akkor a szeleltelt tortaszeletre halmozuk!

Jó étvágyat!

Tovább a blogra »