Bűntelen Élvezetek Ivett konyhájából

Sütés nélküli mascarponés torta

Azt el kell áruljam, hogy az én hütőben mindig van mascarpone. Nem tudok én legalábbis nélküle élni. 🙂 Simán magába is megeszem, ha arról van szó, de azért egy fincsi sütiben még is jobb! 🙂

Szerencsére a fiúknak is nagyon ízlett ez a sütemény!

S mindenkit megnyugtatok, ezeket az édességeket már régen csináltam, csak mindig fotózom azokat az ételeket, sütiket amiket készítek! Tehát nem minden nap sütök. Bár legszívesebben minden nap alkotnék valami finomat. 🙂 De egyszer eljön az én időm is ilyen szempontból.

Ezt a receptet fejből írom le, remélem nem hagyok ki semmit sem!

 

Hozzávalók:

  • 250 gramm mascarpone
  • vanília aroma
  • citromlé
  • 3-4 kis kanál xilit
  • 1 tábla azaz 100g étcsokoládé (én update tortabevonót használtam, de szerintem a diabetikus cukormentes étcsokoládé is megfelelő)
  • 200g habtejszín (én parmalatot használtam, ahogy végig néztem a választékot ebben volt a legkevesebb cukor, 100 gramm termékben 2,9gramm cukor van)
  • diabetikus keksz vagy update keksz ebből 200-250 gramm
  • 125 gramm teavaj
  • tetszőleges gyümölcs amiből szirup szerűséget készítünk, ebből is kb 200 grammra van szükség
  • 1 tojás sárgája

 

Elkészítés:

Először a teavaj én a mikróban szoktam kb 30 másodperc alatt felolvasztani. Ha ez meg van összetörjük a kekszet, és összekeverjük a felolvasztott teavajjal.

Egy tortaformába sütőpapírt teszünk, és egyenletesen belenyomkodjuk a teavajjal összekevert kekszet.

 

IMG_2647

,

Ha ez meg van félre tesszük. A gyümölcsököt megmossuk, egy edénybe tesszük, felöntjük vízzel, és vagy 2 kis kanál xilittel vagy vaníliás cukorral (én itt updetet használtam) feltesszük főzni.

IMG_2649

Ez kb 30 perc alatt el is készül. Ha egy kicsit szétmálik a gyümölcs az nem fog rontani az ízén.

Ezután a habtejszínt kicsi xilittel kemény habbá verem. A mascarponét a xilittel, vanília aromával, citromlével kikeverjük plusz 1 tojás sárgájával.

Ezután a felvert habtejszínhez keverjük. Nem kötelező, de így finomabb szerintem, 100gram étcsokoládét vízgőz felett felolvasztunk és a krémhez keverjük.

A kész a krém a keksz tetejére simitjük óvatosan. A tetejére még reszelhetünk csokoládét. Ha mindennel kész vagyunk jön a legrosszabb rész, kb. 3-4 órára hütőbe teszük.

Ha letelik az idő akkor a kapcsos tortaforma szélét le lehet szedni.

IMG_2657

Ha ez elkészített gyümölcs kihült akkor a szeleltelt tortaszeletre halmozuk!

IMG_2678

Jó étvágyat!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!