Azt el kell áruljam, hogy az én hütőben mindig van mascarpone. Nem tudok én legalábbis nélküle élni. 🙂 Simán magába is megeszem, ha arról van szó, de azért egy fincsi sütiben még is jobb! 🙂
Szerencsére a fiúknak is nagyon ízlett ez a sütemény!
S mindenkit megnyugtatok, ezeket az édességeket már régen csináltam, csak mindig fotózom azokat az ételeket, sütiket amiket készítek! Tehát nem minden nap sütök. Bár legszívesebben minden nap alkotnék valami finomat. 🙂 De egyszer eljön az én időm is ilyen szempontból.
Ezt a receptet fejből írom le, remélem nem hagyok ki semmit sem!
Hozzávalók:
- 250 gramm mascarpone
- vanília aroma
- citromlé
- 3-4 kis kanál xilit
- 1 tábla azaz 100g étcsokoládé (én update tortabevonót használtam, de szerintem a diabetikus cukormentes étcsokoládé is megfelelő)
- 200g habtejszín (én parmalatot használtam, ahogy végig néztem a választékot ebben volt a legkevesebb cukor, 100 gramm termékben 2,9gramm cukor van)
- diabetikus keksz vagy update keksz ebből 200-250 gramm
- 125 gramm teavaj
- tetszőleges gyümölcs amiből szirup szerűséget készítünk, ebből is kb 200 grammra van szükség
- 1 tojás sárgája
Elkészítés:
Először a teavaj én a mikróban szoktam kb 30 másodperc alatt felolvasztani. Ha ez meg van összetörjük a kekszet, és összekeverjük a felolvasztott teavajjal.
Egy tortaformába sütőpapírt teszünk, és egyenletesen belenyomkodjuk a teavajjal összekevert kekszet.
,
Ha ez meg van félre tesszük. A gyümölcsököt megmossuk, egy edénybe tesszük, felöntjük vízzel, és vagy 2 kis kanál xilittel vagy vaníliás cukorral (én itt updetet használtam) feltesszük főzni.
Ez kb 30 perc alatt el is készül. Ha egy kicsit szétmálik a gyümölcs az nem fog rontani az ízén.
Ezután a habtejszínt kicsi xilittel kemény habbá verem. A mascarponét a xilittel, vanília aromával, citromlével kikeverjük plusz 1 tojás sárgájával.
Ezután a felvert habtejszínhez keverjük. Nem kötelező, de így finomabb szerintem, 100gram étcsokoládét vízgőz felett felolvasztunk és a krémhez keverjük.
A kész a krém a keksz tetejére simitjük óvatosan. A tetejére még reszelhetünk csokoládét. Ha mindennel kész vagyunk jön a legrosszabb rész, kb. 3-4 órára hütőbe teszük.
Ha letelik az idő akkor a kapcsos tortaforma szélét le lehet szedni.
Ha ez elkészített gyümölcs kihült akkor a szeleltelt tortaszeletre halmozuk!
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: