Megmondom őszintén ez a desszert amit szerintem bárki eltud készíteni. Gyors, egyszerű és persze nagyon finom is.
S csak a fantáziánkat kell szabadon engedi, s elmerülni az alkotás örömébe! 🙂
Nálunk elég sokszor készül ez a desszert, mert a fiúk nagyon szeretik, és akár egy kis pohárkával vacsira is ellehet fogyasztani. Persze csak abban az esetben ha odafigyelünk az összetevőkre. 🙂
Nálam a pohárkrémek alapja a mascarpone.
Hozzávalók:
- 250 gramm mascarpone
- 1 vagy két tojás
- 2 kis kanál xilit
- vaníliaaroma
- citromlé
- 1 evőkanál méz (de elhagyható)
- gyümölcsök tetszés szerint, diabetikus keksz, vagy updete keksz
Elkészítés:
Először a krém elkészítésével kezdjük. A tojás sárgáját habosra keverjük a xilittel. Ez hozzákeverjük a mascarponéhoz. Utána mehet bele a vanília aroma, a citromlé és igény szerint a méz. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Ha ez megvan akkor ezt hozzákeverjük a mascarponéhez óvatosan. S így a krém is kész! 🙂
Ha kekszes készítünk akkor a kekszet összetörjük és a pohárka aljára tesszük. Én mindig rakok bele gyümölcsöt is. Ezeket általában botmixer segítségével összeturmixolom. Ez lehet ananász, mangó, eper, málna, amit szeretettek.
De lehet díszíteni reszelt diabetikus csokoládéval, egész gyümölcsökkel.
S utána jön a rétegezés, ha ez is meg van 1-órára szigorú hűtő nyugalomra ítéljük az elkészült édességet! 🙂
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: