A mai nap jeles az én szempontomból, mert ma van a névnapon.
Ezért úgy döntöttem, hogy meglepem magam valami finomsággal. Erre a csokoládé tortára esett a választásom. Ami rengeteg csokoládét tartalmaz, egészséges is, és mondjuk alakbarát is.
Bár itt is az eredeti recept erősen átalakításra került! Most éppen sül a sütőben és nagyon sajnálom, hogy az illatokat nem tudom feltölteni, mert valami brutális.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A sütőt 150 C fokra előmelegítjük!
A mandulát és a kókuszreszeléket ledaráljuk. Ha ez meg van félre tesszük. Az étcsokit apró darabokra törjük egy üveg tálba tesszük, bele a teavajat, és az 1 deci kókusztejszínt. Eredetileg vízgőz felett kellene megolvasztani, de én a mikrót használtam, kb 2 perc alatt meg van, de azért 30 másodpercenként érdemes ránézni. (Jó tanács érdemes vastag üvegedényt használni, mert ha vékony az üveg szétreped és széttörik!)
Ha kész a krém félre tesszük! Egy nagy tálba beletörjük a tojást, beletesszük a xilitet, a vanília kikapart belsejét és a tejet vagy kókusztejet, vagy a mogyorós italt, és egy robotgép segítségével, a duplájára verjük. Ezután az elkészült krémet óvatosan beforgatjuk és keverünk rajta egy párat a robotgép segítségével. Ezután jön a kakaópor, amit kis szűrő segítségével beleszitálunk, s jön az újabb kavarás. Ha ez is meg van akkor már a robotgépre nincs is szükség! Az így kapott masszába egy fakanál segítségével beleforgatjuk az előzőleg ledarált mandulát, és kókuszreszeléket!
S így meg is van a tésztának!
Fogunk egy kapcsos tortaformát, amit kivajazunk, és után sütőpapírt rakunk az aljára. Én úgy csináltam, hogy levágtam a papírt és úgy kapcsoltam össze a formát a felesleget levágtam! A zsírpapírt és megvajazzuk. Ezután nem lisztezzük ki hanem ugyan úgy kakaóport használunk azzal szórjuk körbe a tortaformát, hogy még csokisabb legyen a tortánk! 🙂
Belerakjuk a tortaformába a kész tésztát, és 45 perc alatt megsütjük. Ha az idő lejárta után tű próba ellenére folyik a közepe vagy ragad nem baj, így tökéletes.
Jó étvágyat hozzá!