Bűntelen Élvezetek Ivett konyhájából

Brutális Csokoládé torta

A mai nap jeles az én szempontomból, mert ma van a névnapon.

Ezért úgy döntöttem, hogy meglepem magam valami finomsággal. Erre a csokoládé tortára esett a választásom. Ami rengeteg csokoládét tartalmaz, egészséges is, és mondjuk alakbarát is.

Bár itt is az eredeti recept erősen átalakításra került! Most éppen sül a sütőben és nagyon sajnálom, hogy az illatokat nem tudom feltölteni, mert valami brutális.

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 3 kiskanál xilit
  • 4 evőkanál mogyorós ital (de lehet tejet használni, vagy kókusztejet is)
  • 1 vanília rúd
  • 1 csipet só
  • 1 deci kókusztejszín
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor (én itt 22%-os kakaóport használtam)
  • 4-5 dkg teavaj
  • 10 dkg étcsokoládé (én 70%-os cukormentes, azaz diabetikus csokoládét használtam)
  • 150 gramm darált mandula
  • 50g kókuszliszt (de a ledarált kókuszreszelék is tökéletes)

 

Elkészítés:

A sütőt 150 C fokra előmelegítjük!

A mandulát és a kókuszreszeléket ledaráljuk. Ha ez meg van félre tesszük. Az étcsokit apró darabokra törjük egy üveg tálba tesszük, bele a teavajat, és az 1 deci kókusztejszínt. Eredetileg vízgőz felett kellene megolvasztani, de én a mikrót használtam, kb 2 perc alatt meg van, de azért 30 másodpercenként érdemes ránézni. (Jó tanács érdemes vastag üvegedényt használni, mert ha vékony az üveg szétreped és széttörik!)

Ha kész a krém félre tesszük! Egy nagy tálba beletörjük a tojást, beletesszük a xilitet, a vanília kikapart belsejét és a tejet vagy kókusztejet, vagy a mogyorós italt, és egy robotgép segítségével, a duplájára verjük. Ezután az elkészült krémet óvatosan beforgatjuk és keverünk rajta egy párat a robotgép segítségével. Ezután jön a kakaópor, amit kis szűrő segítségével beleszitálunk, s jön az újabb kavarás. Ha ez is meg van akkor már a robotgépre nincs is szükség! Az így kapott masszába egy fakanál segítségével beleforgatjuk az előzőleg ledarált mandulát, és kókuszreszeléket!

S így meg is van a tésztának!

Fogunk egy kapcsos tortaformát, amit kivajazunk, és után sütőpapírt rakunk az aljára. Én úgy csináltam, hogy levágtam a papírt és úgy kapcsoltam össze a formát a felesleget levágtam! A zsírpapírt és megvajazzuk. Ezután nem lisztezzük ki hanem ugyan úgy kakaóport használunk azzal szórjuk körbe a tortaformát, hogy még csokisabb legyen a tortánk! 🙂

Belerakjuk a tortaformába a kész tésztát, és 45 perc alatt megsütjük. Ha az idő lejárta után tű próba ellenére folyik a közepe vagy ragad nem baj, így tökéletes.

Jó étvágyat hozzá!

IMG_2911

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!