Hozzávalók a tésztához:
- 6 tojás
- 60g Holland kakaópor (persze cukormentes) (én 22%-os kakaóport használtam)
- 50g xilit (én csak 30g használtam)
Krémhez:
- 1 doboz mascarpone
- 1 tojás
- 1 doboz zsírszegény túró
- 1 evőkanál ageve szirup (lehet méz is, de el is hagyható)
- 1 kiskanál xilit
- reszelt cukormentes étcsokoládé
- szabadon választott gyümölcs
Kiegészítés:
Ha valakinek nem elég édes a krém, rakhat bele több cukrot!
Elkészítése:
A tojásokat ketté választjuk, A fehérjét a xilittel kemény habbá verem. Utána a maradék cukrot hozzáadjuk a tojássárgájához, szépen elkeverjük! Ehhez hozzákeverjük a felvert fehérjét és a kakaóport. Jó kis krémes masszát kapunk!
Fogunk egy tepsit, belerakunk zsírpapírt! A zsírpapírt érdemes egy kis olvasztott vajjal megkenni vékonyan! A krémet utána szépen a tepsibe bele tesszük!
Utána bele a sütőbe tesszük, és 200 fokon 7-10 percig sütjük! Ha kész, akkor kivesszük a sütőből és kihűtjük teljesen!
Ameddig kihűl addig elkészítjük a krémet!
A krém elkészítése:
Egy üvegedénybe beletesszük mindent és jól összekeverjük! 🙂
Ha kihűlt a tészta akkor megfordítjuk és óvatosan lehúzzuk róla a zsírpapírt, ha egy kicsit szakad a tészta, simán el kell engedi ezt a kérdést! 🙂 De ha óvatosak vagyunk akkor baj nem lehet!
Ha ez meg van, akkor rákenjük a krémet erre rászórjuk a gyümit, és feltekerjük! Ezután be a hűtőbe legalább 2 órára be a hűtőbe!
Utána szeletelhető és fogyasztható! 🙂
A párom aki nem szereti a túrót és az egészséges táplálkozást is elég erősen kerüli azt mondta: ” Ez gyorsan elfog fogyni”! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: