Bűntelen Élvezetek Ivett konyhájából

Liszt nélküli piskóta tekercs

Hozzávalók a tésztához:

  •  6 tojás
  • 60g Holland kakaópor (persze cukormentes) (én 22%-os kakaóport használtam)
  • 50g xilit (én csak 30g használtam)

 

Krémhez:

  • 1 doboz mascarpone
  • 1 tojás
  • 1 doboz zsírszegény túró
  • 1 evőkanál ageve szirup (lehet méz is, de el is hagyható)
  • 1 kiskanál xilit
  • reszelt cukormentes étcsokoládé
  • szabadon választott gyümölcs

 

Kiegészítés:

Ha valakinek nem elég édes a krém, rakhat bele több cukrot!

 

Elkészítése:

A tojásokat ketté választjuk, A fehérjét a xilittel kemény habbá verem. Utána a maradék cukrot hozzáadjuk a tojássárgájához, szépen elkeverjük! Ehhez hozzákeverjük a felvert fehérjét és a kakaóport. Jó kis krémes masszát kapunk!

Fogunk egy tepsit, belerakunk zsírpapírt! A zsírpapírt érdemes egy kis olvasztott vajjal megkenni vékonyan! A krémet utána szépen a tepsibe bele tesszük!

IMG_2630

Utána bele a sütőbe tesszük, és 200 fokon 7-10 percig sütjük! Ha kész, akkor kivesszük a sütőből és kihűtjük teljesen!

Ameddig kihűl addig elkészítjük a krémet!

 

A krém elkészítése:

Egy üvegedénybe beletesszük mindent és jól összekeverjük! 🙂

IMG_2631

Ha kihűlt a tészta akkor megfordítjuk és óvatosan lehúzzuk róla a zsírpapírt, ha egy kicsit szakad a tészta, simán el kell engedi ezt a kérdést! 🙂 De ha óvatosak vagyunk akkor baj nem lehet!

Ha ez meg van, akkor rákenjük a krémet erre rászórjuk a gyümit, és feltekerjük! Ezután be a hűtőbe legalább 2 órára be a hűtőbe!

Utána szeletelhető és fogyasztható! 🙂

A párom aki nem szereti a túrót és az egészséges táplálkozást is elég erősen kerüli azt mondta: ” Ez gyorsan elfog fogyni”! 🙂

IMG_2642

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!