Bűntelen Élvezetek Ivett konyhájából

Grillázsos eperlepény

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál xilit, a karamellhez
  • 3 evőkanál dió (de én ezt kihagytam)
  • 5 tojás
  • 3 evőkanál xilit
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 evőkanál update liszt

Elkészítés:

A cukrot sötétebbre karamellízáljuk beleszórjuk a darált diót, lehúzzuk a tűzről, összekeverjük, deszkára szedjük, kihűtjük, kisebb darabokra törjük, és ledaráljuk! A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájukat a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a grillázst, a sütőporral elkevert lisztet, és a kemény habbá vert tojásfehérjével lazítjuk.

Vajazott, lisztezett, kerek tortaformába tesszük és szépen elsimítjuk! A tésztába gyümölcsöt nyomkodunk! Én epret használtam!

Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, kb 30 perc!

 

Jó étvágyat!

IMG_2318

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!