Répatorta
Hozzávalók:
- 30 dkg tisztított sárgarépa
- 3 tojás
- 10 dkg xilit
- 1 csomag update vaníliás cukor
- 18 dkg teavaj
- 20 dkg kókuszliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 mk szódabikarbóna
- 1 narancs reszelt héja és leve
Krém:
- 150 g mascarpone
- 1 csomag update vaníliás cukor
- 1-2 teáskanál xilit
- (én tettem bele még, vanília aromát 1 evőkanállal, és egy kis citromlevet, és reszelt citromhéjat)
Elkészítés:
A vajat habosra keverjük a cukorral, sóval, majd egyenként hozzá keverjük a tojásokat.
A répa levét kinyomkodjuk és a masszához adjuk, a narancshéjjal és a narancs kicsavart levét. S ezt jól összedolgozzuk! Végül hozzákeverjük a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet.
Kivajazott, lisztezett tepsibe vagy tortaformába helyezzük a tésztát! Előmelegített sütőbe tesszük, amit 180 fokos. Kb. 30 percig sütjük, tű próbáig.
Ha kihült akkor a tetejáre kenjük a mascarpone és xilitből készült krémet!
A tetejét tetszőlegesen díszithetjük!
Jó étvágyat!