Bűntelen Élvezetek Ivett konyhájából

Répatorta

Hozzávalók:

 

  • 30 dkg tisztított sárgarépa
  • 3 tojás
  • 10 dkg xilit
  • 1 csomag update vaníliás cukor
  • 18 dkg teavaj
  • 20 dkg kókuszliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 1 narancs reszelt héja és leve

Krém:

  • 150 g mascarpone
  • 1 csomag update vaníliás cukor
  • 1-2 teáskanál xilit
  • (én tettem bele még, vanília aromát 1 evőkanállal, és egy kis citromlevet, és reszelt citromhéjat)
Elkészítés:
A vajat habosra keverjük a cukorral, sóval, majd egyenként hozzá keverjük a tojásokat.
A répa levét kinyomkodjuk és a masszához adjuk, a narancshéjjal és a narancs kicsavart levét. S ezt jól összedolgozzuk! Végül hozzákeverjük a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet.
Kivajazott, lisztezett tepsibe vagy tortaformába helyezzük a tésztát! Előmelegített sütőbe tesszük, amit 180 fokos. Kb. 30 percig sütjük, tű próbáig.
Ha kihült akkor a tetejáre kenjük a mascarpone és xilitből  készült krémet!
A tetejét tetszőlegesen díszithetjük!
Jó étvágyat!
IMG_2720[1]

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!