Hozzávalók:
- 2 nagy doboz natur joghurt
- 1 Horváth Rozi zselatin
- 3-4 kis kanál xiliit
- 1 evőkanál vanília aroma
- 1 evőkanál agave szirup (elhagyható, de lehet mézzel is helyettesíteni)
Elkészítése:
Most jön a csavar! A 2 natur joghurtból görög jellegű “krémet” készítünk! Azt pedig úgy csináljuk, hogy vegyünk egy tálat, ráhelyezünk egy szűrőt a szűrőbe egy konyharuhát. Ha ez meg van akkor bele helyezük a natur joghurtot, és lecsöppögtetjük! Időként meg kell kevergetni! Nem egy gyors folyamat és ne ijedjünk meg, elég sok folyadék fog távozni!
A lecsöppögöt lét azt kiöntjük arra nincsen szükségünk! Ezután a megkapott görög jellegű joghurtot ízesítjük! A zselatint a leírás szerint elkészítjük és a joghurthoz keverjük! Ha ez meg van kivizezett tortaformába tesszük! Ebbe lehet darabolt gyümölcsöt is rakni! De az én számomra már unalmas volt! Ezért fogtam málnát és összeturmixoltam, és azt raktam bele a joghurtba.
Ezután 3-4 órába hütőbe tesszük és hagyjuk megdermedni! Saját tapasztalt, hogy érdemes a gyümihez egy fél csomag expressz zselatint keverni, hogy még jobb legyen! 🙂
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: